Brand Origin Story: over het ontstaan van je merk

Een origin story van je merk is een verhaal dat vertelt hoe je merk is opgericht, wat de oprichters inspireerde en wat ze hopen te bereiken. Het is een manier om de waarden, missie en unique selling points van je merk over te brengen aan consumenten op een manier die hen op emotioneel niveau raakt. Het oorsprongsverhaal is een krachtig middel om vertrouwen bij de consument op te bouwen en een gedenkwaardig en onderscheidend merkimago te creëren.

Een goed opgesteld oorsprongsverhaal kan je doelgroep helpen de why achter je merk te begrijpen; een belangrijke factor bij het opbouwen van een sterke emotionele band met je doelgroep. Consumenten zijn eerder geneigd zich aan je merk te binden wanneer zij het gevoel hebben dat de waarden ervan overeenkomen met hun eigen waarden. Daarnaast kunnen marketeers een gevoel van authenticiteit en doelgerichtheid creëren met een krachtig verhaal. Wat je vervolgens helpt te onderscheiden van concurrentie. Het verhaal moet ook consistent zijn met de visuele identiteit en de marketingboodschappen van het merk, zodat een samenhangend merkbeeld ontstaat.

“Twee schoolverlaters die in hun garage een bedrijf begonnen om een computer voor de massa te maken”

Voorbeelden van merkoorsprongverhalen zijn het verhaal van Apple over twee schoolverlaters die in hun garage een bedrijf begonnen om een computer voor de massa te maken, of het verhaal van Nike over een atletiektrainer die betere hardloopschoenen wilde maken voor zijn atleten. Deze verhalen communiceren niet alleen de waarden en de missie van het merk, maar creëren ook een gevoel van passie en doelgerichtheid dat weerklank vindt bij de consument.

Kortom, de Brand Origin Story is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van je merk. Door het verhaal te vertellen over hoe je merk is opgericht en wat de oprichters inspireert, kunnen marketeers een sterke emotionele verbinding met consumenten creëren en een krachtig en onderscheidend merkimago neerzetten.

Contact

Stuur een berichtje

0630264054

info@sanne-elisabeth.nl

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00

KVK 62492217 NL003484964B56