Brand persona: een fictief personage voor je merk

Een brand persona is een fictief personage dat de persoonlijkheid, waarden en identiteit van je merk belichaamt. Het is een manier om een merk te vermenselijken en het meer herkenbaar te maken voor je doelgroep. De persona helpt om een consistent merkbeeld te creëren op alle marketingkanalen en contactpunten.

Om een brand persona te creëren definieer je allereerst de persoonlijkheid en de waarden van je merk. Vervolgens vertaal je dat in een personage dat die eigenschappen belichaamt. De persona moet consistent zijn met de visuele identiteit, de tone of voice en het merkverhaal. Ook moet het herkenbaar zijn voor je doelgroep.

De merkpersona kan worden gebruikt in verschillende marketingactiviteiten, zoals reclame, sociale media en contentmarketing. Denk aan social media posts om consumenten op een meer persoonlijke en toegankelijke manier aan te spreken. De persona kan ook worden gebruikt in advertenties om sterkere campagnes te creëren.

Supermarktmanagers en reisadviseurs.

Je brand persona moet consistent zijn in alle marketingkanalen en contactpunten. Deze consistentie helpt om een sterk merkimago te creëren dat je doelgroep gemakkelijk herkent en waarmee ze zich identificeren. Het helpt ook om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen door een gevoel van authenticiteit en betrouwbaarheid te creëren.

Het bekendste voorbeeld van een persona is de supermarktmanager van de Albert Heijn, Henk van Dalen, die tien jaar lang werd vertolkt door acteur Harry Piekema. Hij belichaamde de waarden van de Albert Heijn; vriendelijk, toegankelijk en betaalbaar. Andere voorbeelden zijn persona’s Cor en Don van reisorganisatie Corendon, en Petje Pitamientje in de jaren ’80 voor Calvé Pindakaas. Deze merkpersoonlijkheden zijn iconisch en gemakkelijk herkenbaar geworden en helpen een sterk merkimago te creëren.

Conclusie

Kortom, een merkpersoonlijkheid is een fictief personage dat de persoonlijkheid, waarden en identiteit van een merk belichaamt. Het is een manier om een merk te vermenselijken en het meer herkenbaar te maken voor je doelgroep. De merkpersoonlijkheid helpt om een consistent merkbeeld te creëren op alle marketingkanalen en contactpunten waardoor vertrouwen en loyaliteit bij je doelgroep wordt opgebouwd.

Contact

Stuur een berichtje

0630264054

info@sanne-elisabeth.nl

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00

KVK 62492217 NL003484964B56